Winkelwagen
Checkout Secure
15 jaar garantieAdvies op Maat

Klantenservice

+316 14 46 03 55

Ma-Zo 9:00-21:00

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt je alle veelvoorkomende vragen met daaronder de antwoorden. Wij van Mijn Kunstgras Specialist hopen dat we je op deze manier helpen bij het maken van je keuze. Heb je nog andere vragen of twijfels? Aarzel niet en neem contact op, wij zullen er alles aan doen om jou zo goed mogelijk te helpen bij het maken van je keuze! 

Hoe lang gaat kunstgras mee?

Bij normaal gebruik gaat kunstgras 10-15 jaar mee. Door het kunstgras elk jaar aandacht te geven zoals borstelen, verleng je de levensduur. Zorg dat je je kunstgras schoon houdt, zoals de bestrating. Op deze manier zul je vele jaren genieten van jouw kunstgrasgazon. 

Heb ik garantie op kunstgras?

Het aantal jaar uv-garantie is tussen de 8-15 jaar en per merk verschillend, dit staat dan ook bij ieder product netjes vermeld. Wij geven wel 12 maanden garantie wanneer het kunstgras van A-Z is geïnstalleerd door onze specialisten.

Kan er onkruid door het kunstgras heen groeien?

Onkruid kan niet door de kunstgrasmat heen groeien. Al het kunstgras op onze website is voorzien van een ruw laagje waar geen onkruid doorheen kan komen. Wanneer er zaadjes of dergelijke op de kunstgrasmat vallen, kan dit zaadje uiteraard wel van bovenaf groeien. Zorg daarom wanneer er veel blaadjes en takjes op de grasmat liggen dat deze verwijderd worden. Zo zorg je ervoor dat er geen voedingsbodem ontstaat waar eventueel een zaadje kan gaan groeien.

Kan het water door het kunstgras heen?

Alle soorten op onze website zijn waterdoorlatend. In de rug van het kunstgras zijn afwateringsgaatjes gemaakt, hierdoor wordt het water afgevoerd. Het kunstgras blijft niet nat, het droogt veel sneller dan natuurgras. Het water moet natuurlijk ook door de ondergrond weg kunnen. Het is daarom belangrijk een goede waterdoorlatende ondergrond te installeren voordat het kunstgras gelegd word. Zodoende is het leggen van kunstgras op zwarte grond niet geschikt. 


Mijn Kunstgras Specialist adviseert je graag over welke ondergrond geschikt is om het kunstgras op te installeren. Op een balkon, dakterras of andere ruimte met een dichte, harde ondergrond, zoals beton, dient de waterafvoer geregeld te worden. Hierdoor voorkom je dat het water onder het kunstgras blijft staan. Drainage-matten zorgen ervoor dat het water afgevoerd wordt naar de zijkant waar het weg kan. Deze matten zijn ook te vinden in ons assortiment.

Is kunstgras kind- en diervriendelijk?

Wanneer een huisdier per ongeluk een boodschap achterlaat op het kunstgras, is dit niet erg voor het kunstgras. Het kunstgras verkleurt er niet door. Wel dient vast ontlasting weggehaald te worden zodat er geen schimmelvorming kan ontstaan. Heeft uw huisdier geplast op het kunstgras? Ook dit kan geen verkleuring achterlaten maar dient wel nagespoeld te worden met water zodat het door de kunstgrasmat en ondergrond weg loopt. Dit is uiteraard veel hygiënischer.

Kinderen spelen droog, veilig en schoon op kunstgras. Kunstgras van Mijn Kunstgras Specialist bevat geen giftige stoffen en ook overige materialen zoals lijm zijn gifvrij. Kunstgras kan daarnaast op valdemping gelegd worden. Hierdoor creëert u een zachte ondergrond, uitermate geschikt onder speeltoestellen.

Kan de droogmolen gewoon blijven staan?

Zeker, de droogmolen in uw tuin kan gewoon blijven staan. We snijden een klein rondje op de plaats van de droogmolen uit het kunstgras, maar laten deze aan een kant vast zitten zodat je deze open en dicht kan flappen. Wanneer er een dop op het gat waar de droogmolen staat zit, kan er een stukje kunstgras op deze dop geplakt worden zodat deze onzichtbaar is wanneer de droogmolen niet opstaat. Het is moeilijk de plaats waar de droogmolen zit te zoeken in het kunstgras. Zodoende zetten we meestal aan de zijkant op de stoep of in de border een herkenning punt.

Is kunstgras bestemd tegen de winter?

Kunstgras is bestemd tegen alle seizoens- en weersomstandigheden. Ook in de winter zijn er geen extra aandachtspunten die jouw kunstgras nodig heeft. Sneeuw mag dan ook gewoon blijven liggen en vorst brengt geen beschadigingen aan. Het is natuurlijk wel zo dat het gras ruwer en stugger wordt naarmate het kouder wordt. Verwijder sneeuw niet met een schop of sneeuwschuiver maar laat de sneeuw op een natuurlijke manier smelten. Het smeltwater zal afgevoerd worden door het kunstgras en de ondergrond. Gebruik ook liever geen zout wanneer dit niet nodig is. Het gras mag uiteraard wel ten alle tijden betreden worden, dus ook tijdens de vorst.

Kan kunstgras rondom bomen of planten gelegd worden?

Kunstgras kan gemakkelijk gelegd worden rondom een boom of plant. Het kan op maat gesneden worden zodat het net lijkt dat de boom uit het kunstgras groeit. Ook andere beplanting kan in het kunstgras blijven staan. Wij houden er rekening mee dat de ondergrond voldoende water aan de planten en bomen kan geven.

Is kunstgras brandbaar?

Nee, kunstgras kan wel smelten maar is niet brandbaar. Let op met een kolen barbecue dat de kooltjes niet op het kunstgras terecht komen. Ook sigaretten laten smeulplekjes achter op het kunstgras. Toch graag een kolen barbecue op het kunstgras zetten? Pak een stuk tapijt of restje kunstgras zodat deze beschadigd mocht er een kooltje op vallen en niet op het goede kunstgras.

Wat voor onderhoud heeft kunstgras nodig?

Vaak wordt gedacht en gezegd dat kunstgras onderhoudsvrij is, dit is niet zo. Kunstgras is onderhoudsarm. In tegenstelling tot het onderhoud van natuurgras heeft kunstgras bijna geen onderhoud nodig. Wanneer er veel blaadjes en dergelijke op de grasmat liggen, dienen deze verwijderd te worden. Zo gaat u de vorming van een eventuele voedingslaag tegen waar onkruid en mos in kan groeien. Dit kan met een bezem of met een bladblazer/bladzuiger. Kijk wel uit dat het zand wat in het kunstgras zit niet weggeblazen of opgezogen wordt. Met dit minimale onderhoud verlengt u de levensduur van uw kunstgrasmat. Mocht er een beetje mos of onkruid zijn gaan groeien in de loop der jaren, geen probleem. Dit is gemakkelijk te verwijderen met de hand of met een bezem. Er kunnen ook bepaalde middelen tegen onkruid en mos gebruikt worden. Let op: Gebruik nooit pure chloor!

Hoe milieuvriendelijk en duurzaam is kunstgras?

Al het kunstgras op onze website is lood- en cadmium vrij. Het is zonder zware metalen maar met zorg samengesteld en door de hoge kwaliteit van het kunstgras is het product zeer milieuvriendelijk. Daarnaast gaat kunstgras van Mijn Kunstgras Specialist zeker 10-15 jaar mee. Hierdoor is het een product met een lange levensduur. Daarna kan het kunstgras gerecycled worden. Kunstgras is veel beter voor het milieu dan natuurgras. Niet sproeien dus geen waterverspilling, niet maaien; geen benzine of elektriciteit nodig en kunstgras hoeft niet bemest te worden met eventuele chemicaliën.


Feitje: Wist je dat er in Amerika subsidieregelingen bestaan zodat het gebruik van kunstgras wordt bevorderd zodat er water bespaard kan worden?

Kan een zwembad op het kunstgras geplaatst worden?

Wanneer je een zwembad op het kunstgras wil plaatsen is dit uiteraard mogelijk. Het is juist aan te raden om kunstgras te gebruiken wanneer u een zwembad heeft of wil neerzetten. Kunstgras zorgt ervoor dat het water schoner blijft omdat er minder zand mee wordt genomen in het zwembadwater. Daarnaast is het kunstgras bestemd tegen het zwembadwater dus de kleur zal niet aangetast worden. 


Een ander voordeel van kunstgras rondom jouw zwembad is dat het netjes en mooi groen blijft. Geen kapot gras en moederpoel om uw kunstgras maar ook geen gele vlek wanneer je het zwembad weg haalt. Het kunstgras zal wel wat plat liggen door het gewicht van het water. Dit is gemakkelijk op te lossen door het kunstgras met de bezem op te borstelen. Het is wel belangrijk dat de ondergrond sterk genoeg is zodat er geen verzakking ontstaat. Zwarte grond is daardoor niet geschikt. Het is ook mogelijk om kunstgras op de bestrating te leggen en daar het zwembad op te zetten. Wij informeren je graag naar de verschillende mogelijkheden.

Waarom moet er een drukverdeeldoek onder kunstgras geplaatst worden?

Drukverdeeldoek zorgt ervoor dat het kunstgras strak en stabiel blijft liggen. Kunstgras vormt zich naar de ondergrond. Wanneer hier bijvoorbeeld een ligstoel op heeft gestaan en er geen drukverdeeldoek onder het kunstgras ligt, laten de drukpunten van de stoel; de poten, een drukpunt achter. Het kunstgras vormt zich naar dit drukpunt waardoor er hoogte verschillen ontstaan. Door het toepassen van onderdoek onder het kunstgras is dit niet meer het geval en kunnen loungesets, ligstoelen, speelhuisjes en zwembaden geplaatst worden zonder dat het kunstgras niet meer strak ligt.

Waarom is het inzanden van kunstgras aan te raden?

Kunstgras bestaat uit lange vezels met daartussen een kroesvezel. Deze wordt mosdraad genoemd. Dit mosdraadje zorgt al voor extra steun en geeft volheid aan de kunstgrasmat. Maar daarnaast kan het kunstgras ingezand worden, waardoor het extra steun geeft aan de kunstgrasvezels. Hierdoor blijven ze mooi rechtop staan doordat ze een steunlaagje krijgen door het zand. Hierdoor ontstaat een natuurlijke look en zorgt het voor een lange levensduur. Wanneer er geen zand gebruikt wordt, wat bij sommige producten op internet gezegd wordt, kan dat uiteraard maar het verkort de levensduur van het kunstgras. Het zand zie je niet, dit zakt onderin de mat en wordt als het ware vast gehouden door het mosdraad. Het geeft alleen maar pluspunten voor uw kunstgras.

Daarnaast geeft het zand extra gewicht op de mat waardoor het kunstgras stevig op zijn plek blijft liggen en mooi strak blijft. Wanneer er veel pinnen worden gebruikt om het kunstgras op zijn plek te houden, en het kunstgras een paar millimeter naar links of rechts wil, (dit ziet je niet) dan kan de kunstgrasmat geen kant op omdat deze vast zit met kunstgraspinnen. Wanneer er zand wordt gebruikt blijft het kunstgras liggen, maar kan deze ook bewegen waardoor er geen plooien in de grasmat ontstaan.

Heb je nog andere vragen?

Twijfel niet en neem vrijblijvend contact op, onze specialisten zullen er alles aan doen om jou te helpen!

Toegevoegd aan winkelwagen!
Whatsapp 24/7 voor adviesUitsluitend premium kunstgrasOfficieel 5 sterren shop15 jaar garantieMogelijkheid tot grote showtuinGratis samples XX Verzendkosten: €0,00 Spend $x to Unlock Free Shipping You Have Achieved Free Shipping Free Shipping For Over $x to 15 jaar garantieAdvies op Maat You Have Achieved Free Shipping Free shipping when you order over XX ou Have Qualified for Free Shipping